NIEUW!
MyRoute-app nu ook voor camperrijders en truckchauffeurs!

MyRoute-app is van oorsprong een routeplatform voor motorrijders, maar is afgelopen jaren door geëvalueerd naar ook een platform voor onder andere cabriorijders, fietsers en wandelaars. Veel MyRoute-app gebruikers blijken ook een caravan of camper te hebben waarmee ze mooie reizen maken, vanuit deze doelgroep kwam dan ook regelmatig de vraag om iets te maken waarmee dit wordt voorkomen:

Routes maken voor de camper, caravan of vrachtwagen

Vanaf nu is dat mogelijk!
Je kunt op de website van MyRoute-app bij 'Mijn account' het gewicht, de lengte, de breedte en de hoogte van je voertuig ingeven [afbeelding 1]. Als je dan bij het creëren van een nieuwe route de 'Transportmodus' op 'Camper' zet [afbeelding 2], zal de route-engine zoveel mogelijk rekening houden met de door jou ingegeven voertuigafmetingen! De transportmodus 'Camper' kun je natuurlijk evengoed gebruiken voor caravans en vrachtwagens. Het is ook mogelijk de 'Transportmodus' en je 'Voertuigafmetingen' aan te passen bij 'Route-informatie' [afbeelding 3].

Afbeelding 1 'Mijn account'

Afbeelding 2 'Transportmodus'

Afbeelding 3 'Route-informatie'

Hét unieke van de campermodus van MyRoute-app!

Wat verder geen enkele routeplanner kan aanbieden is dat MyRoute-app zowel de campermodus van Here (Garmin) als de campermodus van TomTom heeft geïmplementeerd en je deze ook met elkaar kan vergelijken! Dus als je de 'camperroute' van TomTom en Here door het plaatsen van extra vormingspunten gelijk aan elkaar maakt, heb je de minste kans op onverwachtse problemen onderweg, twéé kaartleveranciers hebben samen immers meer gegevens beschikbaar als één. Zie hier een video-instructie hoe je TomTom en Here met elkaar kan vergelijken en gelijkmaken.

Een klein voorbeeld:

In afbeelding 4 zie je een beruchte tunnel in Maarn (Nederland), in afbeelding 5 zie je dat je met de standaard 'Rijden' modus er gewoon doorheen kan rijden. Vervolgens als je de 'Transportmodus' aanpast naar 'Camper' én je de voertuigafmetingen hebt ingevuld, zal de route-engine voor een omweg kiezen [afbeelding 6]. Dit geldt zowel voor de Here kaart als de TomTom kaart [afbeelding 7]. Vervolgens kan je TomTom en Here (Garmin) met elkaar vergelijken via de Toolkit, Here (Garmin) zwarte lijn, TomTom rode lijn [afbeelding 8]. Als laatste zou je, moet niet, de Here (Garmin) en TomTom route door het plaatsen van een paar vormingspunten gelijk kunnen maken [afbeelding 9]. Als je de route hebt gemaakt gaan we hieronder verder met hoe je kunt navigeren.

MyRoute-app SHOP

Afbeelding 4 'Brug Maarn'

Afbeelding 5 'Transportmodus rijden'

Afbeelding 6 'Transportmodus Camper Here'

Afbeelding 7 'Transportmodus Camper TomTom'

Afbeelding 8 'Vergelijk camper route'

Afbeelding 9 'Here (Garmin) en TomTom gelijk'

Het nieuwe navigeren!

Je hebt uren besteed aan het voorbereiden van je camper, caravan of vrachtwagen reis, hoe ga je nu navigeren? Natuurlijk kun je de gemaakte routes exporteren naar je TomTom Go Camper of Garmin Camper navigatie. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we daar zelf nog geen ervaring mee hebben. Waar we wel wel alles over weten is dat je met de camper, caravan en vrachtwagen ook prima kan navigeren met onze onlangs vernieuwde app!

Camperroute navigeren met de MyRoute-app

Zoals de meeste mensen weten hebben we een app in de Google Play Store en de App Store onder de naam: 'MyRoute-app'. Veel functionaliteiten zijn gratis, maar wil je premium turn-by-turn (camper) navigatie zal je het MRA Navigation Next abonnement moeten aanschaffen vanaf € 3,95 per maand of € 19,- per jaar. Maar dan heb je ook wat.., niet alleen een geweldige navigatie app voor de veeleisende motorrijder of cabrio-rijder, maar nu dus ook voor de veeleisende camper, caravan of vrachtwagen rijder! De instellingen op de website, bijvoorbeeld de voertuigafmetingen, worden naadloos overgenomen in de app. Zie hieronder de route in Maarn die we eerder als voorbeeld hadden genomen.

A naar B camper route navigeren met MyRoute-app

In de kop staat camper route, maar zoals gezegd, dit geldt ook voor caravans en vrachtwagens. Stel dat je geen zin hebt om je routes voor te bereiden op de PC, je wilt gewoon zorgeloos navigeren naar een (camper) bestemming. Dat kan ook! Deze laatste update stelt je in staat de app 'stand-alone' te gebruiken, dus zonder dat je de PC nodig hebt. Open de app, klik op de drie streepjes linksboven, klik vervolgens rechtsboven op je profiel. De zesde regel betreft de 'Reismodus', hier kun je klikken op 'Camper' en je voertuigafmetingen invoeren. Nu kun je via het vergrootglas een adres invoeren en dan krijg je een mooi overzicht van de route, je ziet in dit routeoverzicht de campermodus. Klik op het gele navigatiepijltje, vervolgens kun je kiezen uit de volgende functies:

 • Snelste, of kortste route.
 • Snelwegen vermijden.
 • Veerboot vermijden.
 • Tolwegen vermijden.
 • Seizoensafsluitingen (voor bergpassen bijvoorbeeld) vermijden.
 • Zandwegen vermijden.
 • Tunnels vermijden.
 • Autotrein vermijden.

Maak je keuze, klik op start en geniet van een zorgeloze rit, de app houdt zoveel mogelijk rekening met je ingevoerde voertuigafmetingen. Makkelijker wordt het niet, en heb je Android Auto of Apple CarPlay, kun je ook nog eens extra genieten van het grotere scherm!

Oproep, wij zoeken ervaringsdeskundigen!

Wij hebben zelf nog niet zoveel ervaring met het rijden met de camper, caravan of vrachtwagen en zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen en samenwerkingsverbanden. We willen van ons #1 motor/auto routeplatform (web + app), ook het allerbeste #1 routeplatform maken voor camper-, caravan- en vrachtwagenrijders en hebben jullie hulp hierbij nodig, je kunt hiermee een prijsje verdienen! Vul via het contactformulier je naam en emailadres in, deel je tips en opmerkingen, denk aan app of web verbeteringen en toevoegingen. Je kunt ook denken aan relevante clubs, verenigingen, bedrijven, Facebook groepen en forums waar we contact mee zouden moeten opnemen, het liefst met rechtstreekse contact gegevens...

Win-win
Voor de 10 beste inzendingen stellen we 1 jaar gratis gebruik van MRA Routeplanner Gold én MRA Navigation Next (dus alle web en app functies) beschikbaar, alvast hartelijk dank!

Contactformulier

Apple CarPlay en Android Auto verbeteringen!

Aan Apple CarPlay én Android Auto werken we echt élke week! Het lastige hieraan zijn de restricties van deze platformen en de afhankelijkheid van derden. Als app bouwer zijn we afhankelijk van het systeem in de auto of motor, is de software up to date, is de hardware van een goede kwaliteit? Gebruik je het draadloos, dan komt daar nog de afhankelijkheid van de kwaliteit van de bluetooth verbinding bij. Met zoveel verschillende smartphones, iPhones en systemen in de auto is het voor ons continue blijven door ontwikkelen. Verder proberen we ook stap voor stap nieuwe features in te bouwen. In deze update hebben we een paar mooie stappen gezet, je kunt nu met Apple CarPlay en Android Auto:

 • Een bestemming zoeken.
 • Favorieten selecteren.
 • POI's vinden en selecteren om naar toe te navigeren.
 • Recente zoekopdrachten zien en naar toe navigeren.
 • In Android Auto kun je spraak gestuurd de navigatie starten met Google Assistent.

Overige verbeteringen

Automatische licht/donker modus

Een helder scherm bij een nachtelijke rit kan je enigszins verblinden. Daarom hebben we een automatisch thema aan de navigatiemodule toegevoegd. De app wordt nu automatisch donker wanneer het nacht is, of wanneer je door een tunnel rijdt. Zie afbeelding rechts.

Ziet dat er niet prachtig en rustig uit?

Nieuwe manier om waypoint-informatie te presenteren

Een frustratie voor velen! Bij de instructie linksboven werd eerst een waypoint weergeven in plaats van de daadwerkelijke (cruciale) route-informatie. We hebben er daarom voor gezorgd dat waypoints daar niet meer worden weergegeven.

Zie de titel en beschrijving van een viapunt onder de routeaanwijzing (afbeelding links).

Je kunt nu via de instellingen zelf bepalen welke waypoint/info moet worden weergegeven. Je kunt het uit zetten, alleen viapunten of viapunten én vormingspunten. Voor viapunten wordt onder de routeaanwijzing linksboven de titel/beschrijving weergegeven binnen 2 km, en voor vormingspunten wanneer u zich binnen 750 meter bevindt.

Transportmodus aanpassen in de app

Leuk, je kunt van je eigen routes ook de transportmodus in de app aanpassen, de aanpassing wordt direct gesynchroniseerd met de website en vice versa!

Snelste/kortste route

Je kunt nu kiezen tussen de snelste of de kortste route. Snelste is altijd standaard. De app en website worden automatisch gesynchroniseerd. Dus als je in de website een route hebt gemaakt met 'kortste' route zal de app deze instelling één op één overnemen. Zie je in de routeplanner dat de route een omweg maakt en niet met de veerboot, dan kun je kiezen voor kortste route en zal de route in de meeste gevallen wél via de veerboot gaan.

Favorieten bewerken in de app

Het is niet alleen mogelijk om via de app een favoriet op te slaan, dit kon al, je kunt een favoriet nu ook bewerken, bijvoorbeeld een andere naam geven!

Kaart met minder detail

Wij vinden het leuk om te spelen met meerdere kaartstijlen, dus er komt nog meer. Maar voor nu hebben we een extra officiële HERE-kaartstijl toegevoegd, de vereenvoudigde kaart. Deze heeft andere kleurcontrasten en toont minder informatie. Dit maakt de kaart wat rustiger en kost minder stroom om te tonen. Uiteraard wordt alle cruciale informatie nog steeds weergegeven. Zie afbeelding hieronder.

Verbetert zoomgedrag

We hebben op basis van suggesties van de bèta testgroep er voor gezorgd dat bij snel rijden of op de snelweg de app iets meer uitzoomt dan voorheen.

Je kunt nu ook in de instellingen het zoomniveau naar eigen wens aanpassen. Zie afbeelding rechts. Kom gerust zelf ook met suggesties, deze kun je het beste posten in het forum, de ontwikkelaars lezen mee!

Bugfixes

 • Het toevoegen van foto's uit de galerij is verbeterd.
 • Verbeterde stabiliteit met betrekking tot je inlogstatus.
 • Diverse design verbeteringen, bijvoorbeeld tracklog lijn iets dunner.
 • Verbeterde hervatting van de navigatie als je geen Internet hebt.
 • Verbeterde locatie service van Google voor Android toestellen.

Wat is next?

 • Meer Android Auto en Apple CarPlay functies en verbeteren stabiliteit.
 • Verbeteren gesproken instructies, vanwege de vele verschillende toestellen gaat dat stap voor stap.
 • Verbeteren downloaden en upgraden offline kaarten.
 • Tankstations in de kaart tonen onderweg.
 • Onderzoek batterij verbruik samen met HERE en het daadwerkelijk verbeteren.

Ik hoop dat je geniet van deze update en we kijken uit naar je feedback op het forum!

Het MyRoute-app Team

MyRoute-app Lifetime Acties

Je hebt al een abonnement vanaf € 2,95 per maand, maar we weten dat niet iedereen een abonnement wil afsluiten. Daarom bieden we onze producten ook Lifetime aan en laten we die nu net super voordelig aanbieden!