Gedetailleerde rijbaaninstructies

De eenvoudige rijbaaninstructies, afbeelding links, kennen we al. Maar nu is er een gedetailleerde rijbaaninstructie bijgekomen, zie de afbeelding hieronder. Deze extra informatie hoe je moet rijden is alleen beschikbaar op de hoofdwegen.

Zoals jullie van ons gewend zijn is alles configurabel. Via de instellingen kun je rijbaaninstructies uitzetten, op eenvoudig- of op gedetailleerd zetten.

Op deze wijze proberen we de app steeds mooier en handiger te maken zodat je nooit meer een afslag zal missen. Meepraten over nieuwe functies en mogelijkheden? Neem gerust een kijkje op het zeer actieve MyRoute-app forum!

MRA 'Text to Speech Service'

Deze vind ik zelf erg leuk, je kunt in de online routeplanner een titel én beschrijving toevoegen aan een routepunt. Deze geschreven tekst wordt door de app middels een unieke implementatie, kudo's Corjan, voorgelezen door dezelfde stem die ook de navigatie instructies uitspreekt. Leuk voor jezelf, maar nog leuker, en heel praktisch als je routes maakt voor een groep. Zo kan bijvoorbeeld iedereen in de groep te horen krijgen dat het volgende routepunt een lunchstop betreft. Een soort van gesproken roadbook dus. MRA Navigation Next is op dit moment de eerste met deze service en wij verwachten dat andere apps dit van ons gaan overnemen😉. Hieronder mijn eerste test van deze unieke functie.

In de vorige app-versie was de routepunt informatie te lezen onder de aanwijzingen linksboven in de app, dit blijft gewoon, zie afbeelding rechts. Nu wordt de tekst dus uitgesproken en is het ook volledig te configureren via de instellingen:

 • Uit: teksten wordt niet uitgesproken;
 • Via: er worden alleen teksten van viapunten uitgesproken
 • Allen: zowel de teksten van via- als vormingspunten worden uitgesproken.

Let op:

Als een routepunt alleen een adres met een cijfer als titel heeft, dan wordt de tekst niet uitgesproken. Ook als er een cijfer in de titel of beschrijving zit wordt het niet uitgesproken door de app! Voor een mooie toepassing van deze functie zet je in de online routeplanner een routepunt een paar honderd meter vóór het routepunt waarvan je wilt dat de titel en beschrijving worden uitgesproken. Bij het passeren van dit voorlaatste routepunt zal de tekst van het volgende routepunt worden uitgesproken. Probeer maar eens, echt leuk!

Verbeteringen campermodus

Vanaf nu wordt niet alleen met het berekenen van je route in de campermodus met de afmetingen van je camper rekening gehouden, maar geven we ook visuele en audio waarschuwingen in de app als je de afmetingen van de komende weg overschrijdt of benaderd, zie afbeelding links!

Let op!

Deze waarschuwingen worden alléén weergeven in de campermodus. Uw voertuigafmetingen moeten dan wel correct zijn ingevoerd in de app!

Audio verbeteringen!

Je kunt nu een aantal tussen 1 en 4 gesproken aanwijzingen per instructie selecteren. Hoe lager het getal, hoe minder instructies u ontvangt. Let op: 0 is niet beschikbaar, want als je geen gesproken aanwijzingen wilt, zet je hem gewoon uit 😉. Daarnaast is bij iOS het audiokanaal veranderd, dat zou moeten resulteren in een significant verbeterd geluid bij iOS en Apple CarPlay, tenminste, op onze systemen wel!

Overige verbeteringen

 • Bij het rijden van een route met routepunten start de tracklog automatisch, dit kun je aan- en uitzetten via de instellingen;
 • Wanneer je tracklog op pauze staat, hervat de app automatisch de tracklog als de app detecteert dat je weer in beweging bent;
 • Het accountscherm is nu ook offline beschikbaar;
 • Bewerken van favorieten is verbeterd;
 • Na het bewerken van een route in de website, vernieuwt de app bijna direct de informatie in de app;
 • Verbeteringen stabiliteit Android Auto;
 • Grijs scherm na hervatten route is voor de meeste Android toestellen en Android Auto opgelost.

Op de planning...

 • Android Auto & CarPlay-stabiliteit;
 • Android Auto- en CarPlay-functies;
 • Nog steeds bezig met onderzoek en werken aan een oplossing voor batterijgebruik met HERE;
 • Een echte truck modus;
 • POI's in de kaart tonen;
 • De volgende update bevat op zeker tankstops in de buurt! 🎉.

MyRoute-app Lifetime Acties

Je hebt al een abonnement vanaf € 2,95 per maand, maar we weten dat niet iedereen een abonnement wil afsluiten. Daarom bieden we onze producten ook Lifetime aan en laten we die nu net super voordelig aanbieden!