Korte introductie MyRoute-app

MyRoute-app is van oorsprong een routeplatform voor motorrijders, maar is afgelopen jaren door geëvalueerd naar ook een platform voor onder andere cabriorijders, fietsers, wandelaars en nu dus ook voor camperrijders! Met M​yRoute-app kun je eenvoudig door experts gecontroleerde routes vinden, bewerken, maken en exporteren naar je TomTom of Garmin. Of nog makkelijker, open de route in onze navigatie-app, klik op 'start' en rijdt zorgeloos naar je bestemming. MyRoute-app biedt 2 aparte producten die naadloos met elkaar samenwerken:

 • Dé meest uitgebreide online routeplanner;
 • Dé ultieme all-in-one navigatie app.

Veel functies zijn gratis beschikbaar, wil je routes maken en rijden als een pro, dan bieden we verschillende abonnementen aan. Voor meer informatie over MyRoute-app klik je op de knop hieronder, voor meer informatie specifiek voor camperrijders kun je naar beneden scrollen en verder lezen!

Nog meer info MyRoute-app

MyRoute-app nu ook voor camperrijders!

Veel MyRoute-app gebruikers blijken ook een caravan of camper te hebben waarmee ze mooie reizen maken. Camperrijders hebben andere behoeften en andere tools nodig dan motorrijders, vanuit deze specifieke doelgroep kwam dan ook regelmatig de vraag om iets te maken waarmee dit wordt voorkomen:

Ons routeplatform is enorm uitgebreid, maar als we het platform even kort door de bocht bekijken denken we dat je als camperrijder het platform op 2 manieren kunt gebruiken.

 • Simpel & snel: je hebt adressen van je camperplaatsen en bezienswaardigheden, je download onze app, vul je voertuiggegevens in, zoekt de adressen en de app brengt je naar je bestemmingen zoveel mogelijk rekening houdende met je voertuigafmetingen;
 • Uitgebreid & voorbereid: je wilt je routes helemaal uitstippelen, veel mooie bezienswaardigheden zien, op verschillende camperplaatsen overnachten. In dit geval vul je je voertuiggegevens in de website in, plan de routes in de website, zet de routes in online mapjes, je bent dan helemaal voorbereid. Je kunt de routes exporteren naar je TomTom of Garmin, maar ook openen in de app en zorgeloos navigeren.

Het bovenstaande is zoals gezegd kort door de bocht, er zijn nog meer mogelijkheden, maar dit houdt het voor nu even simpel. Hieronder een korte animatie van de mogelijkheden en daaronder nog meer informatie over routes maken en navigeren voor de veeleisende camper of caravan rijder!

Routes maken voor de camper in de website

Vanaf nu is dat mogelijk!
Je kunt op de website van MyRoute-app bij 'Mijn account' het gewicht, de lengte, de breedte en de hoogte van je voertuig ingeven [afbeelding 1]. Als je dan bij het creëren van een nieuwe route de 'Transportmodus' op 'Camper' zet [afbeelding 2], zal de route-engine zoveel mogelijk rekening houden met de door jou ingegeven voertuigafmetingen! De transportmodus 'Camper' kun je natuurlijk evengoed gebruiken voor caravans en vrachtwagens. Het is ook mogelijk de 'Transportmodus' en je 'Voertuigafmetingen' aan te passen bij 'Route-informatie' [afbeelding 3].

Afbeelding 1 'Mijn account'

Afbeelding 2 'Transportmodus'

Afbeelding 3 'Route-informatie'

Hét unieke van de campermodus van MyRoute-app!

Wat verder geen enkele andere routeplanner kan aanbieden is dat MyRoute-app zowel de campermodus van Here (Garmin) als de campermodus van TomTom heeft geïmplementeerd en je deze ook met elkaar kan vergelijken! Dus als je de 'camperroute' van TomTom en Here door het plaatsen van extra vormingspunten gelijk aan elkaar maakt, heb je de minste kans op onverwachtse problemen onderweg, twéé kaartleveranciers hebben samen immers meer gegevens beschikbaar als één. Zie hier een video-instructie hoe je TomTom en Here met elkaar kan vergelijken en gelijkmaken.

Een klein voorbeeld:

In afbeelding 4 zie je een beruchte tunnel in Maarn (Nederland), in afbeelding 5 zie je dat je met de standaard 'Rijden' modus er gewoon doorheen kan rijden. Vervolgens als je de 'Transportmodus' aanpast naar 'Camper' én je de voertuigafmetingen hebt ingevuld, zal de route-engine voor een omweg kiezen [afbeelding 6]. Dit geldt zowel voor de Here kaart als de TomTom kaart [afbeelding 7]. Vervolgens kan je TomTom en Here (Garmin) met elkaar vergelijken via de Toolkit, Here (Garmin) zwarte lijn, TomTom rode lijn [afbeelding 8]. Als laatste zou je, moet niet, de Here (Garmin) en TomTom route door het plaatsen van een paar vormingspunten gelijk kunnen maken [afbeelding 9]. Als je de route hebt gemaakt gaan we hieronder verder met hoe je kunt navigeren.

Afbeelding 4 'Brug Maarn'

Afbeelding 5 'Transportmodus rijden'

Afbeelding 6 'Transportmodus Camper Here'

Afbeelding 7 'Transportmodus Camper TomTom'

Afbeelding 8 'Vergelijk camper route'

Afbeelding 9 'Here (Garmin) en TomTom gelijk'

Het nieuwe navigeren!

Je hebt uren besteed aan het voorbereiden van je camperreis, hoe ga je nu navigeren? Natuurlijk kun je de gemaakte routes exporteren naar je TomTom Go Camper of Garmin Camper navigatie. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we daar zelf nog geen ervaring mee hebben.

Waar we wel wel alles over weten is dat je met de camper, caravan en vrachtwagen ook prima kan navigeren met onze onlangs vernieuwde app! Je ziet in de kaart de hoogte van de tunnels en je krijgt waarschuwingen als je een tunnel tegenkomt waar je camper niet onderdoor past!

Camperroute navigeren met de MyRoute-app

Zoals de meeste mensen weten hebben we een app in de Google Play Store en de App Store onder de naam: 'MyRoute-app'. Veel functionaliteiten zijn gratis, maar wil je premium turn-by-turn (camper) navigatie zal je het MRA Navigation Next abonnement moeten aanschaffen vanaf € 3,95 per maand of € 19,- per jaar. Maar dan heb je ook wat.., niet alleen een geweldige navigatie app voor de veeleisende motorrijder of cabrio-rijder, maar nu dus ook voor de veeleisende camperrijder! De instellingen op de website, bijvoorbeeld de voertuigafmetingen, worden naadloos overgenomen in de app. Zie hieronder de route in Maarn die we eerder als voorbeeld hadden genomen.

A naar B camper route navigeren met MyRoute-app

In de kop staat camper route, maar zoals gezegd, dit geldt ook voor caravans en vrachtwagens. Stel dat je geen zin hebt om je routes voor te bereiden op de PC, je wilt gewoon zorgeloos navigeren naar een (camper) bestemming. Dat kan ook! Je kunt de app 'stand-alone' gebruiken, dus zonder dat je de PC nodig hebt. Open de app, klik op de drie streepjes linksboven, klik vervolgens rechtsboven op je profiel. De zesde regel betreft de 'Reismodus', hier kun je klikken op 'Camper' en je voertuigafmetingen invoeren. Nu kun je via het vergrootglas een adres invoeren en dan krijg je een mooi overzicht van de route, je ziet in dit routeoverzicht de campermodus. Klik op het gele navigatiepijltje, vervolgens kun je kiezen uit de volgende functies:

 • Snelste, of kortste route.
 • Snelwegen vermijden.
 • Veerboot vermijden.
 • Tolwegen vermijden.
 • Seizoensafsluitingen (voor bergpassen bijvoorbeeld) vermijden.
 • Zandwegen vermijden.
 • Tunnels vermijden.
 • Autotrein vermijden.

Maak je keuze, klik op start en geniet van een zorgeloze rit, de app houdt zoveel mogelijk rekening met je ingevoerde voertuigafmetingen. Makkelijker wordt het niet, en heb je Android Auto of Apple CarPlay, kun je ook nog eens extra genieten van het grotere scherm!

Oproep, wij zoeken ervaringsdeskundigen!

Wij hebben zelf nog niet zoveel ervaring met het rijden met de camper, caravan of vrachtwagen en zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen en samenwerkingsverbanden. We willen van ons #1 motor/auto routeplatform (web + app), ook het allerbeste #1 routeplatform maken voor camper-, caravan- en vrachtwagenrijders en hebben jullie hulp hierbij nodig, je kunt hiermee een prijsje verdienen! Vul via het contactformulier je naam en emailadres in, deel je tips en opmerkingen, denk aan app of web verbeteringen en toevoegingen. Je kunt ook denken aan relevante clubs, verenigingen, bedrijven, Facebook groepen en forums waar we contact mee zouden moeten opnemen, het liefst met rechtstreekse contact gegevens...

Win-win
Voor de 10 beste inzendingen stellen we 1 jaar gratis gebruik van MRA Routeplanner Gold én MRA Navigation Next (dus alle web en app functies) beschikbaar, alvast hartelijk dank!

Wat we nog willen toevoegen aan ons platform voor camperrijders!

We weten natuurlijk dat we nog veel meer specifieke functionaliteiten voor de veeleisende camperrijder kunnen implementeren. We hopen via de oproep hierboven veel input te ontvangen. Maar we hebben zelf ook alvast een eigen takenlijstje gemaakt:

 • Forum categorie specifiek voor camperrijders (done 13 oktober 2023);
 • In de app campings vinden en kunnen toevoegen aan je route (done 13 oktober 2023);
 • POI's (Points of Interest) voor camperrijders toevoegen en kunnen tonen in de app én website (done 31 oktober 2023);
 • Een viapunt kunnen voorzien van een camper icon en tonen in de app (done 31 oktober 2023);
 • Informatie over camperplaatsen tonen in de app en in de website;
 • Camperplaatsen kunnen reserveren (dit is een lastige).

MyRoute-app Lifetime Acties

Je hebt al een abonnement vanaf € 2,95 per maand, maar we weten dat niet iedereen een abonnement wil afsluiten. Daarom bieden we onze producten ook Lifetime aan en laten we die nu net super voordelig aanbieden!