In dit blogbericht geef ik tips hoe je het beste onze premium navigatie app (MRA Navigation) kunt gebruiken. Daarbij is het van belang te weten met welke visie in ons achterhoofd de app is ontwikkeld. We hebben geprobeerd de app zo makkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, maar je komt er niet onderuit dat je bepaalde dingen toch even moet weten voor een fijne gebruikerservaring. Heb je al een abonnement op MRA Navigation, of twijfel je over een abonnement op de navigatie app? Dan is dit een goede blog voor jou. Onderaan deze blog heb ik het ook nog kort over onze toekomstplannen en toekomstdromen met betrekking tot de navigatie app. Lees dus gerust verder!
MRA Navigation is gemaakt voor de liefhebber; de liefhebber van zélf routes maken en deze zo nauwkeurig mogelijk rijden. Zoek je een navigatie app die met één klik op de knop een kronkelige route voor je bedenkt? Dan is onze navigatie app op dit moment (nog) niet de juiste keuze voor jou. Maar ben je net zoals wij een liefhebber? Dan heb je met MRA Navigation een prima alternatief voor de bekende gps-systemen. Je kunt namelijk via de website een route vinden in de MRA RouteXpert Bibliotheek, of zelf een route maken, inclusief gekleurde routepunten met tekst en poi's, je kunt onderscheid maken tussen via- (harde) en vormingspunten (zachte) en deze zonder ook maar iets te hoeven downloaden openen via de navigatie app en direct rijden. Onderweg je route aanpassen is ook geen probleem! Hieronder geef ik tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van MRA Navigation.
De Here kaart in de website van MyRoute-app is voor 99,9% hetzelfde als de Here kaart in MRA Navigation, ook de routeberekening van punt naar punt is voor 99,9% hetzelfde. Alleen omdat de kaartleverancier voor zijn web- en mobiele services een ander updatebeleid hanteert, kan er soms een klein verschil zijn. Je kunt wel een route maken in de TomTom kaart of OpenStreetMap, maar gebruik dan de 'Vergelijk route met' functie in de 'Toolkit' om de route gelijk te maken voor de verschillende kaarten. Klik op de knop hieronder voor een video-instructie over de 'Vergelijk route met' functie in MRA Routeplanner Gold. Via het 'wieltje' kun je de ondertiteling naar keuze selecteren.
Met MRA Routeplanner Gold kun je van elk routepunt een viapunt (hard routepunt) maken. Een viapunt wil zeggen dat de navigatie app te allen tijde dit viapunt moet passeren, dus als je deze gemist hebt zal MRA Navigation terug navigeren naar dit viapunt. Dat is bijzonder handig voor al je stops zoals lunchlocaties, fotomomenten, enzovoorts. Ik zet ook viapunten als mijn route een lus maakt, zie in de afbeelding het omcirkelde routepunt nummer 10. De overige zachte vormingspunten worden middels een door ons, in samenwerking met App-vise, ontwikkelde logica automatisch overgeslagen. Met een 'hard' viapunt in een lus voorkom je dat als je een vormingspunt mist de navigatie de hele lus overslaat. Samengevat: maak van al je stops viapunten, zet een viapunt in de lus van een route en zet ook een viapunt op een weg of pas die je absoluut niet wilt missen! Een uitgebreide live opgenomen broadcast over via- en vormingspunten kun je volgen via de knoppen hieronder.
Deze tip vind ik in de praktijk echt geweldig. Met MRA Routeplanner Gold maak je van een routepunt een 'hard' viapunt, je geeft het viapunt een kleurtje, zie hierboven links in de afbeelding het rode viapunt (rood handje). Vervolgens voeg je relevante tekst toe aan het viapunt en plaats je een poi. In dit voorbeeld is de bezienswaardigheid de Basteibrug in Duitsland. Het rode viapunt staat op de parkeerplaats en de poi staat op de brug. In MRA Navigation zie je het het rode viapunt, je kunt er op klikken voor de tekst en als je naar de poi toeloopt kom je vanzelf bij de brug. Zo mis je nooit meer mooie en bijzondere plekken! Meer uitleg over het waypoint menu kun je lezen via de knop hieronder.
Je kunt MRA Navigation in online en offline modus gebruiken. Zelf gebruik ik alleen de online modus voor A naar B navigatie. Het voordeel hiervan is dat voor de routeberekening rekening wordt gehouden met het verkeer. Zelfgemaakte routes rijd ik het liefst offline, de reden daarvoor is dat de app stabieler is in de offline modus. Het kan zo zijn dat in de online modus er in de ene bocht wel internetontvangst is en in de andere bocht niet; de app moet dan telkens automatisch switchen tussen online en offline en dat gaat ten koste van de stabiliteit. Zie in de afbeelding hierboven dat je via het startscherm naar instellingen kunt gaan en daar de offline modus kunt selecteren. Offline kaarten kun je installeren en bijwerken door op de knop 'Offline kaarten' te klikken.
Steun de ontwikkeling van de beste all-in-one navigatie-app ooit. Krijg levenslang toegang.
Oprichter MyRoute-app
Volgens zijn collega's is Michel geboren op een motorfiets en vaak op reis, en dat is dan ook wat hij het liefste doet naast zijn gezin: 'motorrijden en reizen'. Dat is meteen de kracht van MyRoute-app, want de oprichter is ook de grootste klant.
De MyRoute-app RouteXpert Bibliotheek
Je hoeft je geen zorgen te maken dat je verdwaalt of onderweg iets interessants misloopt - aan alles is gedacht! Alle routes zijn gecontroleerd door échte RouteXperts (!) en bevatten gedetailleerde informatie zoals foto's, linkjes en meer, zodat het plannen van jouw reis zo eenvoudig mogelijk is. Klaar voor een unieke reiservaring!
©2021 MyRouteApp B.V. All rights reserved.