Samenvatting

in dit blogbericht vertel ik meer over de achtergrond van de MRA RouteXpert Bibliotheek; Hoe het is ontstaan, wie zijn de RouteXperts en wat voor criteria er worden gehanteerd voor het publiceren van routes. Waar ik het niet over ga hebben is hoe de Bibliotheek werkt. Waarom? Omdat je via de knop hieronder de routebibliotheek kan bezoeken. Dan zie je meteen hoe simpel het is om een prachtige gecontroleerde route met handige informatie te vinden!

Als laatste iets nieuws: hoe zou je het vinden als je de Bibliotheek ook offline bij je kan hebben? Lees snel verder...

MRA RouteXpert Bibliotheek

Achtergrond MRA RouteXpert Bibliotheek

In 2014 zijn we gestart met MyRoute-app, de website voor het zoeken, maken en exporteren van routes. Aanvullend is er een app (MyRoute-app Mobile) waarmee je routes kunt opnemen (tracken) en foto's met tekst kunt toevoegen. Oorspronkelijk was de bibliotheek alleen gevuld met deze opgenomen tracks. Na een jaar stonden er tienduizenden tracks in deze track-bibliotheek. Maar wat kun je ermee? Je kunt van een track in MyRoute-app simpel een route maken, maar er zaten vele onbruikbare tracks tussen.

Dus dat moest anders...
Vandaar dat we in 2015 hebben besloten dat je ook routes moet kunnen publiceren. Maar na verloop van tijd kwamen we erachter dat dat hetzelfde probleem opleverde: duizenden gepubliceerde routes, waarvan een klein percentage ook echt bruikbaar en leuk was. Het MyRoute-app team bestaat uit super enthousiaste mensen, maar is wel klein. Waar moesten we de tijd vandaan halen om routes te controleren?

Het ontstaan van de RouteXpert Bibliotheek

We hebben in het team besproken hoe we zo 'geautomatiseerd' mogelijk gecontroleerde routes konden toevoegen aan de bibliotheek. Het was en is onmogelijk dat allemaal zelf te doen en dat was het moment dat iemand binnen het team opperde dat we daar de community voor zouden kunnen inzetten! Het idee ontstond om een 'pool' van experts te vinden en te faciliteren die het leuk zouden vinden om routes te maken, eigen routes en routes van anderen te reviewen en er relevantie afbeeldingen en informatie aan toe te voegen. De basis voor de MRA RouteXpert Bibliotheek is geboren!

Het moest nog wel even gebouwd worden...
Ergens in 2017 zijn we begonnen met bouwen, niet alleen moest het er mooi uitzien, we hadden ook een systeem nodig waarmee de RouteXperts hun reviews konden schrijven, foto's en informatie konden toevoegen én een geautomatiseerd beloningssysteem. Uiteindelijk is de hele RouteXpert Bibliotheek in 2018 online gezet en begon het volgende project: het werven van RouteXperts!

Wie zijn de MRA RouteXperts?

Eind 2018 zijn we gestart met het werven van RouteXperts. De respons was voor ons onvoorstelbaar, zoveel mensen wilden meedoen, honderden MRA gebruikers hadden zich aangemeld! Oké, we hadden een puntensysteem bedacht, je kunt met het reviewen van routes punten verdienen en afhankelijk van het aantal punten krijg je leuke gadgets zoals een T-shirt, zomer motorjas of zelfs een gps horloge! Maar toch, zoveel aanmeldingen hadden we niet verwacht. De vele aanmeldingen creëerden een nieuw probleem; hoe gaan we het managen en hoe waarborgen we de kwaliteit?

Het RouteXpert examen...
En zo ontstond het RouteXpert examen. Het is niet alleen een examen over of je perfecte routes kunt maken, maar ook hoe gemotiveerd je bent. Het is namelijk een flinke tijdinvestering, je bent zomaar 4 uur bezig om van een bestaande route een 'expert' route te maken, die voldoet aan de strenge criteria! Veel mensen haakten daardoor (begrijpelijk) af, niet iedereen is het eens met de strenge criteria en niet iedereen vind het leuk om zoveel tijd te investeren. Zo komt het dat we een redelijk stabiele pool hebben van ongeveer 40 geaccrediteerde RouteXperts, die regelmatig nieuwe routes toevoegen en de kwaliteit daarvan borgen.

Hans van de Ven en Nick Carthew
Hans en Nick, daar kan ik een boek over schrijven 😆. Heel simpel, zonder Hans en Nick geen MRA RouteXpert Bibliotheek met zoveel perfecte routes. Met niet aflatende energie hebben ze routes gemaakt, nagekeken, aspirant RouteXperts begeleidt en voorstellen gedaan voor verbetering...

Eigenlijk managen ze de MRA RouteXperts Bibliotheek zodanig dat we overwegen er een aparte vereniging of stichting van te maken. Dat zal niet op korte termijn gebeuren, maar het is een serieuze overweging! Zou je ook RouteXpert willen worden en durf je het strenge examen aan? Klik dan op de knop hieronder voor informatie en om je aan te melden.

Criteria voor een MRA RouteXpert route

Zoals gezegd, de criteria voor routes in de RouteXpert Bibliotheek zijn streng. En geloof me, als Hans en Nick vinden dat een route niet goed genoeg is, dan komt de route er echt niet in! Zo moeten de routes gelijk zijn voor TomTom, Garmin en MRA Navigation gebruikers, er moeten minimaal 2 bezienswaardigheden inzitten met informatie, maar ook tankstops, koffiestops en lunchstops zitten in een goedgekeurde route. Verder is er een legenda met kleurtjes voor routepunten, zodat je in één oogopslag ziet waarover het gaat, dit is nog niet alles, Hans en Nick hebben een hele lijst opgesteld waaraan een route moet voldoen voordat deze wordt gepubliceerd in de unieke MRA RouteXpert Bibliotheek! Klik op de knoppen hieronder voor de meest gedownloade routecollectie van Nick en van Hans en zie hoeveel passie en aandacht in de routes is gestoken!

Alle routes op een USB stick met Powerbank en Zaklamp?

We overwegen in december 2021 een beperkte oplage van een MRA Powerbank (900mAh) inclusief zaklampje én inclusief alle gpx bestanden van de MRA RouteXpert Bibliotheek aan te bieden voor een prijs van ongeveer €69,95. Het is een gadget, maar ook functioneel, 1400 perfecte routes (!), altijd offline bij de hand en ook wat extra stroom voor je smartphone onderweg. Wil je er alvast eentje reserveren? Laat dan je email adres achter via de knop hieronder! Je zit nergens aan vast, maar als we besluiten er een aantal te laten maken, dan grijp je er niet naast. Op = Op!

Over Michel van Hagen:

Oprichter MyRoute-app

Volgens zijn collega's is Michel geboren op een motorfiets en vaak op reis, en dat is dan ook wat hij het liefste doet naast zijn gezin: 'motorrijden en reizen'. Dat is meteen de kracht van MyRoute-app, want de oprichter is ook de grootste klant.

Ontdek de mooiste routes

De MyRoute-app RouteXpert Bibliotheek

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je verdwaalt of onderweg iets interessants misloopt - aan alles is gedacht! Alle routes zijn gecontroleerd door échte RouteXperts (!) en bevatten gedetailleerde informatie zoals foto's, linkjes en meer, zodat het plannen van jouw reis zo eenvoudig mogelijk is. Klaar voor een unieke reiservaring!