Bèta Apple CarPlay!

Het is Joost en Corjan, in dit geval vooral Joost, gelukt een eerste prachtige versie van Apple CarPlay te lanceren! Hou er rekening mee, het is een éérste Bèta versie, nog niet alle functionaliteiten zijn geimplementeerd, maar er staat wel een mooie stabiele en toekomstbestendige basis waarop we door kunnen bouwen!

Bèta Apple CarPlay!

Op dit moment kun je via je iPhone een adres, favoriet of route selecteren. De route wordt getoond op je iPhone én je Apple CarPlay scherm. Vervolgens kun je via de iPhone of via het Apple CarPlay scherm de route starten. Het is dus nog niet mogelijk een adres te zoeken, een favoriet of route te selecteren op je CarPlay scherm, dat komt in de eerstvolgende update!

Wat je wel kunt is een route starten via je iPhone en vervolgens via je CarPlay scherm navigeren op een mooie stabiele en overzichtelijke manier. Je kunt ook in- en uitzoomen op je CarPlay scherm, kiezen voor meerdere route opties, je laatste route selecteren en natuurlijk je route starten of beëindigen. Voorlopig vooral de basis functionaliteiten, speel er maar eens mee en laat je feedback achter op het Beta MRA Navigation Next forum.

Beta MRA Navigation Next forum

Nieuwe rondrit generator!

Scenic rondrit genereren met één vingertip!

Een geweldige functie waarvan veel mensen heel blij zullen worden! Open de app, klik linksboven op de 3 streepjes, dan rechtsonder op de knop 'Rondrit'. De app schotelt je direct een mooie rondrit voor van 150 km vanaf de locatie waar je je bevindt. Je kunt de bochtigheid aanpassen, de rijmodus, het aantal kilometers en de richting. Ben je tevreden, klik dan op het gele navigatiesymbooltje en geniet van een heerlijk zorgeloze scenic rondrit, zo makkelijk kan het zijn!

Nieuwe vermijdopties!

Als je in de website een 'vermijdoptie' van een route inschakelt en je opent betreffende route via de app, dan zal de app dit zoveel mogelijk overnemen. In de praktijk betekent dat de vermijd opties van de Here map één op één worden overgenomen en bij de andere kaarten (TomTom, OpenStreetMap), alleen als deze beschikbaar zijn in de Here map. Zo en zo kun je nu altijd de vermijd opties in de app naar je wens aanpassen.

Voorbeeld: heb je een OpenStreetMap route gemaakt in de website met 'vermijd snelwegen', dan zal de app de route ook tonen met 'vermijd snelwegen'. Als je in de website een OSM route hebt gemaakt met 'vermijd steden', dan zal de app dat niet overnemen, dat komt omdat de Here kaart in de app géén mogelijkheid heeft om steden te vermijden. Zoals jullie weten, adviseren wij je routes in de website te maken met de Here map als je ze wilt rijden met MRA Navigation Next. De routeberekening inclusief de vermijd opties worden dan bijna 100% overgenomen in de app.


Satelliet kaart én instellingen!

Dit is gaaf! Je kunt nu ook de standaard kaart vervangen door een satelliet kaart. En om alle nieuwe functies gestructureerd en overzichtelijk te houden hebben we het navigatie instellingen menu aangepast.


Layout verbeteringen!

Corjan en Joost hebben diverse mooie visuele verbeteringen toegepast in de menu's. Dat is inclusief de hierboven vermelde vermijd opties. Maar dat is niet alles, we hebben nu ook een 'dark-mode'! Volgens ons geeft het nieuwe design een mooie premium uitstraling, wij zijn er blij mee, jullie ook?

Overige verbeteringen!

In deze update is het beheren van favorieten tijdens het navigeren verbeterd (afbeelding linksonder). Daarnaast is ook het gebruik van offline kaarten verbeterd (afbeelding midden onder) en zijn er aanpassingen in de track navigatie (afbeelding rechtsonder). Voor de diehard navigatie experts onder de afbeeldingen een kleine toelichting m.b.t. 'routepunt-navigatie' en 'track-navigatie'.


Routepunt-navigatie versus track-navigatie!

De basis van MRA Navigation Next is 'routepunt-navigatie', de route wordt berekend, rekening houdend met de instellingen en het verkeer, van routepunt naar routepunt. Vul je een adres in, dan is het eindpunt een routepunt en wordt de route dus berekend vanaf de locatie waar je je bevindt naar het eindpunt.

Wij als liefhebbers van het rijden van zelfgemaakte routes, hebben een hele duidelijke voorkeur voor deze 'routepunt-navigatie', je kunt immers routepunten een kleurtje geven, tekst en foto's toevoegen, zodat je nauwkeurig én met aanvullende informatie je routes kunt rijden. Je mist met routepunt-navigatie nooit een belangrijke stop of bezienswaardigheid en onderweg kun je de route aanpassen!

Maar in sommige gevallen is track-navigatie ook handig, bijvoorbeeld bij het automatisch genereren van rondritten en kronkelritten, lekker snel en makkelijk! De route wordt dan niet berekend van routepunt naar routepunt, maar van trackpunt naar trackpunt (je volgt een soort kruimelspoor). De gebruiker merkt er eigenlijk bijna niets van, in sommige gevallen bieden wij ook track-navigatie aan, een paar voorbeelden:

  • Navigeer je naar een adres of favoriet en heb je snelste route geselecteerd (recht streepje I), dan is het eindpunt een routepunt (routepunt-navigatie);
  • Open je een route met routepunten en klik je op navigeren, dan rij je van routepunt naar routepunt (routepunt-navigatie);
  • Genereer je een rondrit en klik je op navigeren, dan zie je geen routepunten en volg je het kruimelspoor (track-navigatie);
  • Navigeer je naar een adres of favoriet en heb je een 'kronkel optie' geselecteerd (gebogen streepjes), dan volg je het kruimelspoor (track-navigatie);
  • Open je een route-track, dan zie je geen routepunten, als je klikt op navigeren dan volg je het kruimelspoor (track-navigatie);

Bij het afwijken van de oorspronkelijke route bij track-navigatie heeft de app een logica die je in de meeste gevallen weer zo snel mogelijk terug op de route brengt. Bij het afwijken van de oorspronkelijke route bij routepunt-navigatie zal de app je altijd naar het eerstvolgende routepunt leiden, je kunt 1 routepunt met één vingertip overslaan. Of als je een routepunt lang vasthoudt, meerdere routepunten in één keer overslaan. We zullen hierover nog wel eens een videootje maken met nog meer uitleg.

Tot de volgende update!

Pre-sale MRA Navigation Next

Bèta MRA Navigation Next

Wil je meer weten over MRA Navigation Next? Ben je benieuwd naar de Bèta versie en hoe je die kunt downloaden? Ontdek het allemaal op de website van MRA Navigation Next. Bèta MRA Navigation Next is nu nog Lifetime te koop voor een speciale voordelige pre-sale prijs, pak vóór het seizoen losbarst je voordeel voor het te laat is!

Pre-sale Actie